napi akciók

Ügyfélszolgálat

+36-76/-506-100

0
Kosár

Miért érdemes fabrikettel fűteni?

RUF brikett jellemzői: kemény és tömör szinte vághatatlan a nagynyomású préselésnek köszönhetően, ezáltal sokáig, tartósan izzik, ad le hőt.

Miért érdemes fabrikettel fűteni?

A fabrikett általában apróra darabolt, szén, fa, papír, szalma vagy valamilyen biomasszából készült préselt tüzelőanyag. Fűtéskor nem ég, hanem izzik.


Fabrikett vásárlásakor célszerű számításba venni, hogy milyen szempontok alapján döntünk.
A legtöbben csak az anyag árát nézik meg és nem tájékozódnak bővebben a termékekkel kapcsolatosan. Ha ezt egy az egyben a mennyiség és forintban kifejezett érték arányaként értelmezzük, akkor az igencsak messze kerülünk a valóságtól. A célunk az legyen, hogy hatékonyan, gazdaságosan tudjuk fűteni.

 

A gazdaságosság és a hatékonyság sokkal több egy puszta árnál. Ezek a kifejezések takarják azt a vitathatatlan tényt, hogy például egy fűtési szezonban hány forintot kellett kifizetnünk lakásunk vagy más épület fűtésére, a számunkra megfelelő hőmérséklet elérése érdekében. Senkinek se legyen célja az, hogy a fűtőanyag egységára legyen alacsony, helyette sokkal inkább azt tartsuk szem előtt, hogy egy adott időszakban a fűtésre költött összeg a lehető legalacsonyabb legyen. Ehhez azonban ugyanolyan fontos részletként kell kezelnünk a fűtőérték és a nedvességtartalom kifejezéseket. Egy tüzelőanyag fűtőértéke az a hőmennyiség, amely egységnyi tüzelőanyagból kinyerhető abban az esetben, ha a füstgázzal együtt távozó víz, gőzként hagyja el a berendezést. Értékét úgy kapjuk meg, ha az anyag égéshőjéből kivonjuk a gőzként távozó vízmennyiség párolgáshőjét. Tehát minél magasabb tüzelőanyagunk fűtőértéke, annál kevesebb mennyiséget kell felhasználnunk az optimális hőmérséklet eléréséhez. Így arányosan csökken a fűtés költsége ugyanolyan árú, de magasabb fűtőértékű anyagok esetében. Ezek mellett az alacsony nedvességtartalmú termékek vásárlását is előtérbe kell helyeznünk. A fa kivágásakor annak nedvességtartalma eléri az 50-60%-ot. Ahhoz, hogy a tűzifa rendes fűtésre alkalmas legyen, a nedvességtartalma nem haladhatja meg a 20%-ot. Ehhez legalább 2 évig „pihentetni” kell a friss vágású fákat.

 

RUF brikettnek nevezzük a kb. 15*6*10 cm négyszög alakú tömörítvényeket, melyeket mezőgazdasági, faipari, erdőgazdasági melléktermékekből állítanak elő. A brikettet RUF hidraulikus présen gyártják.
Legjellemzőbb általános tulajdonságai: természetes alapanyagokból (faporok, faforgács, faapríték, erdőgazdasági melléktermék) készül idegen kötőanyagot nem tartalmaz nedvességtartalma kicsi (10% körüli)

Kiszerelése: 10kg-os zsugorfólia (+/-2%), 96 csomag/raklap

Fabrikett rendelés 76/506-100, Kecskemét és 15 km-es körzetében 1 raklap vásárlása esetén INGYENES kiszállítás.

 

Írjon nekünk!

Biztonsági kód
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk