Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A magyar kapálógépek, amire szüksége van!

A magyar kapálógépek, amire szüksége van!

A magyar gyártmányú Szentkirályi Dragon 55h és Dragon 65h kapa, amelyet kifejezetten háztáji gazdálkodóknak, kiskerttulajdonosoknak és üdülőtelekkel rendelkezőknek terveztek, forradalmasítja a talajápolási és gyomirtási munkákat.

Ezek a kapálógépek nem csupán egyszerű eszközök, inkább olyan társak, amelyek könnyebbé teszik a kerti munkákat és növelik a terméshozamot.

Az új Dragon kapák kifejezetten előzetesen felszántott vagy felásott kertek megmunkálására lettek tervezve, főként rotációs talajműveléshez és földfeltöréshez. Ezek a gépek nem csak a fizikailag megerőltető kapálást könnyítik meg, hanem jelentős hatást gyakorolnak a talaj szerkezetére és a gyommentesítésre is. A megfelelően művelt talaj számos előnnyel jár, beleértve a magasabb termés mennyiségét és minőségét is.

A Dragon kapák korszerű kialakításuknak és üzembiztonságuknak köszönhetően ideális eszközök kiskertek, szőlőültetvények, gyümölcsösök és melegházak talajművelésére. Az egyszerű kezelhetőség és a könnyű mozgatási lehetőségek lehetővé teszik, hogy bármely 18 éven felüli személy hatékonyan használja ezeket a gépeket.

A gép művelési mélysége változtatható 4-22 cm között, így alkalmazkodik a talaj kötöttségi fokához. Az alapgéphez csatlakoztatható adapterek további funkciókat nyújtanak, lehetővé téve a többcélú felhasználást. Ezáltal a Dragon kapák ideális eszközök a kiskertekben végzett talajápolási és szállítási munkákhoz.

A gép fő erényei közé tartozik az egyszerű kezelhetőség és a kis szállítási helyigény. A szétszerelés gyorsan és egyszerűen elvégezhető, így a felhasználó könnyen alkalmazkodhat a változó igényekhez és tárolási lehetőségekhez. A kapák csatlakoztatásának fogazott kialakítása lehetővé teszi, hogy a kezelő személy könnyen beállítsa azt az igényei szerint, függetlenül a tereptől vagy a művelési rendszertől.

A Dragon kapák biztosítják a késői rög- és gyommentes talajfelületet, és szerkezeti felépítésük lehetővé teszi a természetes elhasználódás és kopás utáni felújítást. A gép kiváló teljesítményét a rotációs mozgást végző kapáló elemek garantálják, amelyek magas természetes elhasználódás esetén is könnyen cserélhetők és karbantarthatók.

A Dragon 55h és Dragon 65h kapálógépek műszaki leírása is lenyűgöző, amelyet a cikk végén találhat meg. Az egyszerű szerszámok nélküli szétszerelés és a könnyen kezelhető kialakítás mind azt bizonyítja, hogy a tervezők figyelembe vették a felhasználók kényelmét és igényeit. A kapa művelési mélysége, a kiváló csigatengely-csigakerék áttétel, és az alapgéphez csatlakoztatható adapterek mind azt mutatják, hogy ezek a kapák kiválóan alkalmasak a különböző talajok és kertek kezelésére.

Fontos megjegyezni, hogy a Dragon kapák nagyüzemi használatra nem alkalmasak, de a háztáji kertekben és kiskertekben nyújtott teljesítményük lenyűgöző. A gépet üzemeltetőknek mindig tartsák be a biztonsági előírásokat, például a zajszint miatt csak szakaszos üzemmódban való üzemeltetést, a gép csak talajművelésre való használatát, és ügyeljenek arra, hogy senki ne tartózkodjon a gép előtt üzem közben.

Végül, a Dragon 55h és 65h kertkapák számos tartozékkal is rendelkeznek, beleértve a gyertyakulcsot és tüskét, valamint a kapatagokat, amelyek tovább növelik ezeknek a kertkapáknak a sokoldalúságát és funkcionalitását.

A magyar gyártmányú kapálógépek ezen új generációja a talajművelés művészetét hozza el minden háztájai gazdának és kiskerttulajdonosnak, egyszerűsítve és hatékonyabbá téve a kertgondozást, és ezzel együtt hozzájárulva a gazdálkodók sikeréhez és elégedettségéhez. Az egyszerű szétszerelhetőség és a kis szállítási helyigény teszi ezeket a kertkapákat ideális választássá a háztáji kertekben való munkához.

A Szentkirályi Dragon 55h és 65h kertkapák műszaki kifinomultsága, könnyű kezelhetősége és biztonságos üzemeltetése egyaránt azt mutatja, hogy a tervezők figyelembe vették a felhasználói igényeket. A különféle talajok és kertek kezelésére alkalmazkodó kialakításuk és a tartozékok széles választéka biztosítja, hogy ezek a kertkapák megfeleljenek a változatos kerti kihívásoknak. És ezzel elérkeztünk a legfontosabb részhez, hiszen a valódi titok a tartozékok széleskörűségében rejlik! Az agroker.hu webshopjában, ha a cikk végén a termék megtekintése mellett dönt, látni fogja a választható kiegészítők listáját, amely egészen elképesztő!


Ez a magyar gyártmányú kertkapák új generációja egyértelműen a talajművelés művészetének magasabb szintjét képviseli, és a Szentkirályi márka hagyományait követve hozzájárul a hazai kertgazdálkodás fejlődéséhez és erősítéséhez.

A Szentkirályi Dragon 55h és 65h kertkapák a magyar gyártás büszkeségei, melyek kiváló minőségükkel és innovatív tervezésükkel kimagaslanak a kerti gépek mezőnyében. Azoknak, akik otthoni kertjüket gondozzák, vagy kisebb gazdaságukban talajművelésre, gyomirtásra van szükségük, ezek a kertkapák valódi segítőtársak lesznek.

Az egyszerű kezelhetőség és a kis szállítási helyigény mellett a Dragon kapák erőssége a sokoldalúságukban rejlik. Az alapgéphez csatlakoztatható adapterek lehetővé teszik a gép többcélú felhasználását, így ideálisak kiskertek, szőlőültetvények, gyümölcsösök, és melegházak talajműveléséhez.

A gép biztonságos üzemeltetését számos olyan jellemző biztosítja, mint a zajszintből adódó szakaszos üzemmód, a motor balesetmentes indítását lehetővé tevő kúpos tengelykapcsoló, és a gép tolókaron lévő kiemelőkarának funkciója.

A Dragon kapák műszaki leírása önmagában is lenyűgöző, beleértve a kettős félbilincsen lévő szárnyas csavar, a fogazott csatlakozás, és a csigatengely-csigakerék áttételt. Ezek a részletek garantálják a gép megbízhatóságát és hosszú élettartamát.

Talán a leginkább kiemelendő tény, hogy Magyar gyártmányú termékről van szó! Valódi, hazai minőséget vásárol, ha ezt a kapálógépet választja!

 

MŰSZAKI LEÍRÁS

A gép fő erényei közé tartozik az egyszerű kezelhetőség és a kis szállítási helyigény. A szétszerelés egyszerűen és gyorsan elvégezhető a kettős félbilincsen lévő szárnyas csavar oldásával, a bilincs levételével és az egybeépített motortolókar egység felfelé emelésével. A műveletet szerszámok nélkül egy ember könnyen elvégezheti. A tolókar csatlakozásának fogazott kialakítása biztosítja, hogy bármely terepen vagy művelési rendszerben a kezelő személy azt igényének megfelelően beállíthassa. A széles karterpesztés biztos fogást és stabil járást ad a gépnek. A meghajtómotor kimenő főtengelyéhez a hajtóműtengely kúpos tengelykapcsolóval csatlakozik. A tengelykapcsoló oldását a tolókaron lévő kiemelőkar biztosítja, amely lehetővé teszi a motor balesetmentes indítását. A kiemelőkar kiengedésekor a hajtóműház meghajtó tengelyének bordázott végén lévő kúpos tengelykapcsolót a nyomórugó nekiszorítja a ferrodolozott tengelykapcsoló részének. A kapcsolat megcsúszás nélkül biztosítja az üzem közben jelentkező erőátvitelt. A hajtóműházban foglal helyet a csigatengelycsigkerék áttétel, amely a kapatengely fordulatszámát vagyis a motorfordulat 1/ 24-ed részét adja. A csigatengely és a csigakeréktengely két oldalon mélyhornyú golyóscsapággyal csapágyazott, ami biztosítja az együtt járást és ezáltal a magasabb élettartamot. A motor, a tolókar és hajtóműház összekapcsolódását a tengelykapcsoló ház /12/ biztosítja. Ez a megoldás más típusú, hasonló elrendezésû stabil motor felszerelését is lehetõvé teszi. A kaparendszer különböző kötöttségű talajok esetén is egyenletes talajművelést biztosít, de nem talajforgató. A rotáció 2- 2, vagy 3- 3 sor kapaegységből áll típustól függően. A művelési szélesség a kapaegységek számának változtatásával a kívánt méretre állítható, de min. 2- 2 sor szükséges. A hasznos kapaátmérő megfelelő művelési mélységet biztosít. A sárvédő lemezhez /15/ típustól függően adunk műanyag toldatot /83/ is. Meghibásodás esetén a szervizhálózat alapgépre és motorra tagozódik, a jótállási jegyen felsorolt szervizek nem mindegyike jogosult a motorok javítására. A motorhibák javítását a motorokról szóló gépkönyvben leírt márkaképviseleteken keresztül lehet elérni.

 

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

A zajszintből adódóan a gép csak szakaszos üzemmódban üzemeltethető. A kapálógépet csak és kizárólag a talaj művelésére szabad használni. Minden egyéb más jellegű használat tilos! Kipufogódob nélkül a gépet üzemeltetni nem szabad. A gépet csak 18 éven felüli személy üzemeltetheti! Ügyeljünk arra, hogy a működtetésben lévő kapálógép előtt senki se tartózkodjon! A munka során előálló rendkívüli helyzetben a kapálógépet azonnal állítsuk le. A motort zárt helyiségben nem szabad beindítani. A motor üzemanyagtartályának beöntő nyílását mindig zárva kell tartani. Járó motor mellett sohasem szabad tankolni. Tankolásnál a dohányzás tilos! Karbantartási, tisztítási, javítási, beállítási munkákat csak leállított motor mellet szabad végezni, a gyertyapipát is le kell húzni. Az üzemanyag-tároló hordót az üzemanyag kivétele után azonnal le kell zárni. Kérjük, üzem közben ne nyúljon a kipufogóhoz, hengerhez, mert égési sérüléseket okoz. Üzem közben a burkolatokat eltávolítani tilos! Minden csavart és anyát szabályos időközökben fix meghúzásra ellenőrizni kell. A tolókarok által meghatározott biztonsági távolságot üzem közben be kell tartani. A járó gépet ne hagyjuk őrizetlenül!

 

A leírás alapján úgy döntött megnézi a terméket webshopunkban? Megértjük!
Csak kattintson a linkek valamelyikére: