Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Erős benzinmotoros láncfűrész?

Erős benzinmotoros láncfűrész? Jó döntés az akkumulátoros és elektromos gép, de előfordulnak helyzetek, hogy igenis az erőteljes benzinmotoros kivitel kell a kerti munka elvégzéséhez! Cikkünkben összegyűjtöttük, mik a lehetőségek ebben a kategóriában.

Vitathatatlan, hogy minden kertben elfér egy láncfűrész. Viszont a választás már koránt sem egyszerű! Hiszen széleskörű választék áll a rendelkezésünkre.

Választhatunk akkumulátoros gépet a kisebb területekre, vagy kisebb munkákhoz, amely további előnye amellett, hogy nem kell benzinnel utántöltenünk és nincsenek kábelek, hogy a gyártók az akkumulátorokat ma már családként tervezik és építik meg, így ugyanaz az akkumulátor akár több 10-20 géphez is alkalmas lehet. Ezenkívül eshet a választásunk az elektromos láncfűrészre is, amely hatótávját ugyan behatárolja a kábel, tehát csak olyan messzie juthatunk vele, ameddig elér a hosszabbítónk. Azonban a legtöbb kertben végzendő feladathoz ez egyátalán nem lesz zavaró!

Mostani cikkünkben azonban inkább a benzines láncfűrész kínálatra koncentrálunk, azok számára kedvezve, akik egy ütős, erős gépet szeretnének vásárolni. Így nem kell attól tartanunk, hogy lemerülne az akkumulátor és elfelejtettük töltőre tenni a pót akksinkat, vagy, hogy nem ér el odáig a hosszabbító kábelünk, ahol dolgozni szeretnénk. Ezen kívül a benzines láncfűrész sokkal nagyobb teljesítménnyel is bír, mint akkumulátoros vagy elektromos társai, így mindenképp előnyös tartozéka lehet a szerszámkészletünknek.

A háztájéki favágáson, a tűzifa aprításán túl kertrendezésre, tereprendezésre is kiválóan alkalmas lehet. Építkezéseken használatosak speciális láncfűrészek, melyek beton, tégla, illetve kő darabolására is képesek.
 

 


Hecht 962 benzinmotoros láncfűrész
Ez a 62 köbcentiméteres láncfűrész 4HP (3kW) teljesítményű motorral rendelkezik. Motorja minőségi WALBRO karburátorral, dekompressziós szeleppel és primerrel van felszerelve. Ez utóbbi az indítást könnyíti meg azzal, hogy üzemanyagot fecskendez a karburátorba. Automata olajszivattyúval is rendelkezik a Hecht 962 benzinmotoros láncfűrész. Szabályozható a láncvezetőre adagolt olaj mennyisége. Felszereltségéhez tartozik a láncfék és a fogazott támaszték, ami a fa megtámasztására szolgál. Fém fogantyújának gumibevonata biztosítja az erős és biztonságos fogást. Silentblokk csillapítja a rezgést a fogantyún. OREGON lánccal és 45 cm láncvezetővel vásárolható meg a termék. A lánc és a láncvezető nélkül 6,3 kg a fűrész súlya.

 AL-KO 6656 benzinmotoros lánfűrész
A Solo by AL-KO gyártó kitűnő terméke, a 6656 benzines láncfűrész ötvözi a nagy teljesítményt és a kis súlyt. Motorja biztosítja az erőt, ám könnyű súlya miatt kényelmesen és hatékonyan tudsz vele dolgozni. Ergonomikus fogantyúi tovább fokozzák a komfortosság érzését. Ergonomikus kialakítása hozzájárul a fáradtságmentes használathoz. Gyorsan és biztonságosan indítható a nyomógombos elektronikus gyújtási rendszernek, az alapozó és dekompressziós szelepnek köszönhetően. Az extra rezgéscsillapítás miatt a hajtóerő csekély rázkódással kerül a rúdra és a láncra, ezzel megkönnyíti a pontosabb vágás kivitelezését. Ezzel egyidejűleg a csuklót is védi. Hosszú élettartamának biztosítéka a flexibilis ház.


Amennyiben könnyű, de hatásos gépet keres az otthoni munkához, akkor kitűnő választás lehet a Hecht 45-ös típusszámmal ellátott benzinmtoros láncfűrész is:

A Hecht 45 Benzines láncfűrész
Ház körül és kertben felmerülő feladatokhoz tökéletesen alkalmas, erős és megbízható motorral van ellátva, ezáltal biztosítja a tiszta vágást. Ergonomikus formatervet kapott cseh tervezőitől, így kényelmesen tarthatjuk kezünkben vágás közben is. Biztonsági kapcsolóval is ellátták a szerkezetet, így a kényelmes használata mellett a biztonság is biztosított a gép használata közben. Kétütemű, belső égésű benzinmotorral elátott gép, melynek hengerűrtartaloma 45 cm3, teljesítménye 2,1 kW. Vágórészének hossza 40 cm, súlya mindössze 5,4 kg.

Mindegy, melyik láncfűrész mellett döntünk, azt ne feledjük, hogy ez egy veszélyes eszköz. Alkalmazásakor védőszemüveget és védősisakot mindenképp javasolt használni. Ezeket szintén megtalálhatod webáruházunkban.