Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Fontos szempontok láncfűrész vásárlásakor

Fontos szempontok láncfűrész vásárlásakor Bokrokat szeretne metszeni vagy fákat szeretne kivágni? Új láncfűrész vásárlása esetén a legfontosabb szempont, hogy hogyan fogja használni.

Teljesítmény és súly

Ha nincs gyakorlata a láncfűrész használatában, tanácsos egy könnyebb változatot választania, mivel azt könnyebb kezelni. A professzionális felhasználók, akik egész nap az erdőben dolgoznak, természetesen szintén nagyra értékelik a kis súlyú láncfűrészt.

Győződjön meg arról is, hogy az új láncfűrész teljesítménye elég nagy legyen a tervezett használathoz. Ha nehéz munkát végez, több energiára, valamint a megfelelő vágóberendezésekre van szüksége.

A rezgések sérülést okozhatnak

A professzionális felhasználók kézsérülési veszélyének csökkentése érdekében fontos, hogy a láncfűrész csekély rezgésű legyen. De ha csak néha használja a láncfűrészt, a csekély rezgés akkor is kényelmesebb használatot biztosít.

Benzin vagy akkumulátor?

Ha hosszú órákon át dolgozik az erdőben, a legjobb választás a benzines láncfűrész, mivel nem kell magával vinnie tartalék akkumulátort. Ha viszont csak kerti munkát végez, az elektromos láncfűrész kitűnő megoldás. Ha két akkumulátora van, akkor az egyiket töltheti, miközben a másikat használja. Az elektromos fűrész használata azért is praktikus és kényelmes, mert kisebb a rezgése és kevésbé zajos. Továbbá nem kell aggódnia a gázok és egyéb kibocsátások miatt.

Biztonság

Természetesen ez az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a láncfűrész vásárlásakor. Ügyeljen rá, hogy a fűrész számos jól ellenőrzött biztonsági funkcióval rendelkezzen, hogy csökkentse a személyi sérülés veszélyét. A láncfűrésszel végzett munka során mindig használjon megfelelő védőfelszerelést.