Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Fűnyíró és gyepszellőztető?

Fűnyíró és gyepszellőztető?

Ahogy a tavasz beköszönt, a kertek új életre kelnek, és a kertgazdálkodás fontossága újra előtérbe kerül. A fűnyírók és gyepszellőztetők nem csupán egyszerű eszközök, hanem a kertgazdálkodás láthatatlan hősei is, melyek segítségével megőrizhetjük kertünk egészségét és szépségét. Az Agroker Áruház kínálatában a legjobb minőségű termékek széles választéka várja a vásárlókat, válogasson több száz féle típus közül, ráadásul hatalmas raktárkészletről, így nem kell heteket várnia, mire megérkezik! Amennyiben még nem tudja, esetleg új ezen a területen, online áruházunk szakértő munkatársakkal bármilyen kérdésüket szívesen megválaszolják, segítenek a döntésben.

Bátran kijelenthetjük, hogy a fűnyírók talán a legfontosabb eszközök egy kertben. A rendszeres fűnyírás nem csupán esztétikailag vonzó kertet és gyepet eredményez, de segít megőrizni a gyep egészségét is. Az egyenletes fűvágás lehetővé teszi a gyep egyenletes növekedését, megelőzi a gyomok elburjánzását és segít a kártevők elleni védelemben. Emellett a megfelelő fűnyíró kiválasztása és használata jelentősen megkönnyíti a kertmunkát, így időt és energiát takaríthatunk meg, amit más kerti tevékenységekre fordíthatunk. Fontos, hogy már a gyom növekedésének kezdetekor elkezdjük a rendszeres nyírást, hogy azok ne szaporodhassanak el kertünkben. Emellett a gyep a téli időszak után igényli a műtrágyát is, érdemes az első nyírást követően egyenletesen kijuttatni a talajra, hogy szép zöld gyepet kapjunk már a nyár beköszönte előtt is. Vannak olyanok, akik számára a fűnyíró tologatásával eltöltött idő kikapcsolódásnak számít, míg mások csak a gondot és a fáradságos munkát látják benne. Ugyanakkor bármennyire élvezi valaki a friss levegőn a munkát, a nehéz, régi és rossz minőségű fűnyíró mozgatásában bizony el lehet fáradni.

Kínálatunkban megtalálható minden féle fűnyíró:
- Benzinmotoros fűnyírók
- Elektromos fűnyírók
- Akkumulátoros fűnyírók

Vegyük figyelembe, hogy hol és mikor szeretnénk elvégezni a fűnyírást. Terület méretétől függően eltérő igények merülnek fel az emberekben, így bármelyik megoldás kiváló lehet Önnek a felhasználástól függően!

Azonban ezen belül is különböző típusokat tudunk megkülönböztetni:

- Tolós fűnyírók
- Önjáró fűnyírók

Manapság az önjáró fűnyírók már nagyon elterjedtek és a legtöbb fűnyírót egyre több kényelmi funkcióval látják el a gyártók. Amennyiben fontos az Ön számára, hogy ne kelljen külön erőt kifejtenie a fűnyíró tolásához érdemes ezt a kivitelt választania.  Mint ahogy a neve is mutatja, az önjáró fűnyíró önállóan jár, vagyis nekünk csak irányítani kell, a mozgatásához nincs szükség nagy erők kifejtésére. Első hallásra ez nem tűnik túl nagy segítségnek, de aki nyírt már le nagyobb füves területet, ami ráadásul dimbes-dombos volt, az pontosan tudja, hogy mekkora könnyebbséget jelent, ha nem kell erőlködni a nehéz gép tologatásával.

Valamint a gyűjtés szempontjából is megkülönböztethetjük őket:

- Gyűjtős
- Oldal kidobós

Szintén a felhasználótól függően lehetséges, hogy gyűjtős, vagy oldal kidobós megoldást keres! Szerencsére minden féle verzió megtalálható az agrokeraruhaz.hu oldal kínálatában. A gyűjtős megoldásnál egy fűgyűjtőbe kerül a levágott fű, amelyet felhasználhatunk komposzt készítésére, vagy esztétikailag fontos számunkra a gyepünk rendezett kinézete. Sokak számára azonban ez nem elsődleges szempont, amikor egy hobbikertet művelnek, így természetesen erre is kínálunk megoldásokat, tekintse meg kínálatunkat bátran!

Természetesen fontos megemlíteni, hogy a technológia fejlődésével egyre nagyobb teret hódítanak a piacon a robotfűnyírók is! Ez a megoldás automatizálja a fűnyírást, így amennyiben Ön nem egy pihentető kikapcsolódásként tekint a fűnyírásra és szívesen rábízná ezt egy profi robotra, úgy érdemes lehet áttekinteni robotfűnyíró kínálatunkat. Manapság már az egészen kis kertmérettől akár több 5-10 ezer négyzetméterig létezik megoldás, így a kertünk, telkünk mérete sem okoz gondot! Szakértő kollégánk segíteni is tud a márkák, típusok, valamint a telepítésükkel kapcsolatban, keressen minket bátran!

 

A gyepszellőztetők talán kevésbé ismertek, de rendkívül fontosak a kert egészségének fenntartásában. Idővel a talaj, amelyen a gyep nő, fokozatosan leülepszik, sűrűbbé válik. Ezáltal a természetes rések, amelyeken keresztül a víz és a levegő behatol a földbe megszűnnek és ez jelentősen rontja a növények számára szükséges növekedési feltételeket. A gyepszellőztetés folyamata során eltávolítjuk a föld felszínéről a megszilárdult talajrétegeket és a mohát, valamint elhalt fűszálakat, így elősegítve a levegő, víz és tápanyagok szabad áramlását a gyep gyökereihez. Ez javítja a gyep légzését és táplálkozását, ami egészségesebb és ellenállóbb gyepet eredményez. Általában egy évben egyszer, vagy kétszer szokták elvégezni ezt a folyamatot, tavasszal és ősszel. A tavaszi időszak ideális időpont a gyepszellőztetésre, amikor a gyep aktív növekedésnek indul, de még nem tapadtak össze a talajszemcsék az esős időjárás következtében. A tavaszi gyepszellőztetés segít felkészíteni a gyepet a meleg hónapokra, elősegítve a gyökerek fejlődését és az egészséges növekedést. Ahogy az időjárás melegszik, a gyep aktív növekedésnek indul, és a kertben is megjelennek az élet jelei. Ezért fontos, hogy a fűnyírókat és gyepszellőztetőket időben előkészítsük, hogy a gyep egészségesen és szépen növekedhessen.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kertgazdálkodás nem csupán kötelesség, hanem élvezetes tevékenység is lehet. A megfelelő eszközökkel és technikákkal a kertgondozás kikapcsolódást és örömforrást jelenthet a tulajdonosok számára. Ezért fontos, hogy megfelelő eszközöket válasszunk a megfelelő minőségben. Ebben nyújt az agrokeraruhaz.hu csapata segítséget és lehetőséget!

 

Néhány tippünk a végére:

Kiemelten fontos odafigyelnünk, hogy a téli időszakra amikor nem használjuk ezeket a gépeket, ne hagyjuk benne a benzint, érdemes leüríteni az utolsó használatkor. Ha kannában tároljuk otthon a benzint és megmaradt az előző szezonról azt már ne használjuk fel, inkább hozzunk újat.

Mindig éles legyen a fűnyíró kése, ennek élezését mi magunk is elvégezhetjük a szükséges eszközökkel, vagy bevihetjük egy kisgép szervízbe, ahol elvégzik ezt a feladatot számunkra. Éles fűnyírókéssel, sokkal hatékonyabb a munka és valóban vágja a fűszálakat, nem roncsolja és szaggatja őket.