Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hová tűntek a lóerők?

Hová tűntek a lóerők? A leírásokat böngészve sokaknak feltűnt, hogy látványosan gyengébbek lettek az elmúlt években a kertigépek motorjai, pedig ugyan azokról a motorokról van szó, mint régebben.

A leírásokat böngészve sokaknak feltűnt, hogy látványosan gyengébbek lettek az elmúlt években a kertigépek motorjai, pedig ugyan azokról a motorokról van szó, mint régebben.

A múltban a motorgyártók a mérésnél a nettó teljesítényt közölték, azaz a kipufogó és levegőszűrő nélkül mért teljesítmény adatokat.

2010-től az Európai Únióban az új J 1349/ISO  1585 számú SAE  szabvány szerint, a kisebb gépeknél, kötelező a terhelt, (levegőszűrővel és kipufogóval felszerelt) teljesítmény adatokat megadni.

A motorok tehát nem gyengébbek, csak a mérési feltételek változtak.
8LE alatti motorokra nézve kötelező az új mérés szerinti adatokat megadni, felette pedig amelyiket a forgalmazó szeretné, emiatt sokszor egymásnak ellentmondó adatokat is láthatunk egy-egy gép leírásánál.


A Briggs & Stratton motoroknál a lóerő nem túl fontos tényező, az amerikai cég motorjai leggyakrabban a forgatónyomatékra vannak kihegyezve. A Briggs motorok nevében lévő series szám is azt mutatja, hogy az adott motor milyen ft-lbs nyomatékkal rendelkezik, mivel motor a forgatónyomatékának maximumát már alacsonyabb fordulatszámon leadja, mint a lóerejét.