Láncfűrész Husqvarna 550 XP Mark II

Elérhetőség: Raktáron, szállítás azonnal
Cikkszám: 6160000078
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2024. június 26.
LÁNCFŰRÉSZ HUSQVARNA 550XP
339.990 Ft 299.900 Ft Kedvezmény: -40.090 Ft -12%
Menny.:DARAB
Láncfűrész Husqvarna 550 XP Mark II
339.990 Ft 299.900 Ft Kedvezmény: -40.090 Ft -12%
Menny.:DARAB

Leírás

Állandó igénybevételre tervezett 50 cm3-es láncfűrész kisebb és közepes méretű fák döntéséhez, gallyazásához, darabolásához. Az új Husqvarna 550 XP Mark II láncfűrész kialakításakor különös figyelmet fordítottak arra, hogy egyszerű kezelhetőséggel, minimális giroszkópikus erővel, valamint a lehető legkevesebb ellenállással rendelkezzen a láncfűrész gallyazási műveletek során történő mozgatáskor. Alapvetően minden az intelligens kialakításon múlik. A külső tengelykapcsoló elvén és a lendkerék méretén, vagy éppen a fogantyúk elhelyezkedésén, méretén és szögén. Karcsúsított kialakítás, könnyű manőverezhetőség és hatékonyság jellemzi. A rendkívüli gyorsulásnak és a magas fordulatszámnak köszönhetően még a haladóbb szintű faeltávolítás és az akár 40 cm-es fatörzsek és ágak vágása sem jelenthet gondot, teljesítménye pedig inkább egy 60 köbcentis láncfűrészével vetekszik. Fűthető markolat a G jelzésű modelleknél. Főbb technikai innovációi az AutoTune, Air Injection, X-Tork és a LowVib. Magnézium forgattyúsház, a hosszú élettartam és a fokozott igénybevétel érdekében. Három darabból álló főtengely. Az állítható olajszivattyúval mindig a megfelelő mennyiségű láncolaj kerül a vezetőre és a láncra. Az 550 XP Mark II láncfűrészek tökéletesen illeszkedő, hosszan tartó élességet és fokozott vágási teljesítményt biztosító X-CUT lánccal, valamint kis tömeggel és hosszú élettartammal rendelkező X-FORCE vezetőlemezzel vannak felszerelve. 

Az AutoTune automatikusan optimális működésre állítja be a keverékképző rendszert, figyelembe véve az üzemanyag minőségét a hőmérsékletet vagy éppen a tengerszint feletti magasságot. A technológiával jelentősen csökkenthető a kétütemű motorok fogyasztása és károsanyag kibocsátása.

A X-TORQ technológiájú motor tiszta levegővel először átöblítik a hengerteret.  A friss üzemanyag- levegő keverék csak ezután ömlik bele a motorba, így képes az új X-TORQ motor már egészen alacsony fordulatszám mellett is hatékonyan működni.

A LowVib rendszer rezgéscsillapító gumibakok segítségével csökkenti a motor által működés közben előidézett vibrációt. A technológiának köszönhetően Ön nem fog hamar elfáradni favágás közben, mert csökken a karra, kézre jutó terhelés.

Az AirInjection egy centifugális levegőtisztító rendszer, amely csökkenti a levegőszűrőhöz áramló faforgácsot és szennyeződést, ezáltal a motor kopása is mérséklődik.

A Smart Start rendszernek köszönhetően az indítózsinór ellenállása 40 %-kal csökkent. A motor indítóberendezését úgy tervezték, hogy minimális erőfeszítéssel és gyorsan indítható legyen. 

A gyors és könnyű karbantartást és használatot a pattanva záródó hengerfedél, a rögzített vezetőlemez-anyacsavar, a látható üzemanyagszint és az oldalra szerelt láncfeszítő garantálja.

 

Specifikációk:

Lökettérfogat: 50.1 см³
Teljesítmény: 3.0 kW
Maximum fordulatszám: 10200 rpm
Alapjárat: 2800 rpm
Gyújtógyertya: NGK CMR6H
Elektróda hézag: 0.5 mm
Forgatónyomaték, max.: 3.15 Nm
Üzemanyag fogyasztás: 1.3 kg/h
Exhaust emissions (CO2 EU V): 813 g/kWh
Súly (vágófelszerelés nélkül): 5.3 kg 

Hang és zaj adatok
Garantált zajnyomás: LWA 117 dB(A)
Zajszint: mért 115 dB(A)
Zajszint: 107 dB(A)

Felszerelés
Vezetőlemez hossza: 380 mm
Ajánlott vezetőlemez hosszúság: max. 20 in
Ajánlott vezetőlemez hosszúság: min. 13 in

Kenőanyag
Kenőanyagtípus: Husqvarna 2 ütemű vagy azzal egyenértékű 50:1
Olaj tartály térfogata: 0.32 l

Rezgés
Egyenértékű vibrációs szint: (ahv, eq) első fogantyú 3.3 m/s²
Egyenértékű vibrációs szint: (ahv, eq) hátsó fogantyú 4.9 m/s²

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2022. 01. 21.
Szuper
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.