Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
25.790 Ft
Menny.:DARAB

Metszőolló Felco Profi 15

Ár:
25.790 Ft
Menny.:DARAB
Elérhetőség: Elérhető
Cikkszám: 9120000209
Szállítási díj: 980 Ft
Várható szállítás: 2024. március 05.
METSZŐOLLÓ FELCO PROFI 15

Leírás

A FELCO 15 a gyártó egyik legkülönlegesebb modellje, amely új mércét állított a magas minőségű, professzionális használatra tervezett metszőollók között.
Kompakt mérete ellenére megkapta a FELCO egyedülálló forgónyelét, amellyel a megszokottnál kisebb erővel, nagyobb ágakat is átvághatunk. Kisebb kézbe és nagyobb kézbe is tökéletesen illik, azzal a különbséggel, hogy nagyobb markú, hosszabb ujjú használója tenyerében a pengék nagyobbra nyílnak, így az ollónak szánt átlagos 18 mm-es ágaknak akár a másfélszeresét is lemetszhetik.
A forgónyél nagyobb felületen érintkezik a metsző ember tenyerével, ezért az erőt jobban elosztja és csökkenti az izmok terhelését. Aki már metszett egy óránál tovább, tudni fogja, mit jelent ez! A 30%-kal kisebb erőbefektetés minden metszési munka után meghálálja magát.
Amikor az ember először kézbe veszi, megdöbbentő érzés a könnyűsége és a tenyérbe simuló formája: a sűrű ágak között könnyen mozgatható, a penge kisebb mérete miatt a nyele sem nyílik túl szélesre. Ugyanakkor a nagyobb tenyerű emberek kezébe is jól illik, és ilyenkor a nyelek tágabbra nyílnak, nagyobb ágak átvágását is lehetővé téve.
A FELCO 14-es és 15-ös típusai kis méretű professzionális metszőollók, a 14-es fix nyéllel, a 15-ös pedig forgónyéllel. Tökéletes ergonómiájuk révén napi több ezer vágásos folyamatos munkára is alkalmasak.
A forgónyél még tovább javítja az olló ergonómiáját; jobb metszési geometriájával csökkenti a vágási erőszükségletet, és ez a kevesebb erő is az ujjaink lényegesen nagyobb felületén, súrlódásmentesen oszlik meg, így jelentősen csökken a kezünk terhelése.
A forgónyél egy kis gyakorlást és megszokást igényel; az üres olló forgónyele eleinte szokatlanul lazán mozog, de vágás közben biztonságos érzést adó kötött pályán fordul anélkül, hogy az erőt kifejtő ujjaink elmozdulnának a felületén.
Kis méretük és csekély súlyuk miatt elsősorban kis-közepes női vagy kisebb férfikézbe illenek, de a 15-ös forgónyelűt nagyobb kezűek is választhatják, vagy tökéletes “családi” ollónak is, ahol különböző kézméreteknek kell megfelelni.
Az ujjnyi vastag ágakat meg sem érzi. Legfeljebb 18 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, de a levágandó ágrészt a bal kezünkkel a támasztópenge felé hajlítva, másfélszeres vastagsággal is megbirkózunk. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag jobbkezes ollók.
A FELCO 14 és 15 nyelei kovácsolt alumíniumból készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag bevonattal, amely megkopás vagy sérülés esetén újjal pótolható. A kiváló minőségű acél pengék szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek.
A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat. A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg ettől a megpróbáltatástól.
Az ollók szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni. Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet. A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához.
Az ollók zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét és a hernyórugót. Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenőkővel való élezése.
Majdnem örök életű. Az ollók minden eleme – ha megkopott volna – egyenként utánrendeléssel cserélhető. A rendelés kódjait a leporellóként széthajtható borító karton vagy a felco.com portál „robbantott” ábrájából tudjuk kiolvasni.
A kis kézbe való metszőollók közül a FELCO 14 és 15 típusnál jobbat keresni sem találni a kínálatban, ráadásul ha családi ollót keresünk, akkor a 15-ös típus a forgónyele miatt a nagyobb kezűeknek is kényelmes lesz.

Youtube videók

Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.