Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
21.000 Ft
Menny.:DARAB

METSZŐOLLÓ FELCO PROFI 16 BALKEZES

Ár:
21.000 Ft
Menny.:DARAB
Elérhetőség: Raktáron, szállítás azonnal
Cikkszám: 9120000211
Szállítási díj: 890 Ft
Várható szállítás: 2023. október 06.
METSZŐOLLÓ FELCO PROFI 16

Leírás

A FELCO 16-os típusa balkezes metszőolló profiknak, ebből is a közepes méretű kézbe való, rendkívül könnyű változat.
Tökéletes ergonómiája csökkenti az erőszükségletet, napi több ezer vágásos folyamatos munkára is alkalmas.
Kis mérete és csekély súlya miatt elsősorban női vagy kisebb férfikézbe illik, nagyobb kezűek inkább a FELCO 9-es modellt válasszák, ha szuper metszőollóra vágynak.
Ugyanakkor a nagyobb kezűek tenyerében a 16-os kompakt olló nyelei jobban kinyílnak, azaz nagyobb ágat foghatnak a pengék közé.
Legfeljebb 20 mm vastagságú ágakhoz ajánlják, ezért szőlő és őszibarack metszéséhez ideális. A nyelek tökéletesen tenyérbe illeszkedő aszimmetrikus kialakítása miatt kizárólag balkezes olló. Jobbkezes tükörképe a 6-os típus, forgónyelű változata a 17-es.
A FELCO 16 nyelei kovácsolt alumíniumból készülnek, csúszásmentes, kellemes tapintású, piros műanyag bevonattal, amely megkopás vagy sérülés esetén cserélhető.
A kiváló minőségű acél pengék keskenyek, szűk ágvillákba is beférnek, csavarokkal rögzítettek, szükség esetén könnyen cserélhetőek.
A metszés hangtalan, mert a fémek ütközése helyett puha műanyag pufferek tompítják a csuklónkra egyébként kellemetlenül ható rázkódásokat.
A támasztópenge széles lécsatornája megkönnyíti a nyári zöldmetszést. A vágópenge tövénél lévő öblöcske a drótvágó rész, a penge többi részét kíméljük meg a drótvágás megpróbáltatásaitól.
Az olló szorosságát húszfogú anyacsavarral lehet az ideálisra hangolni, és ott rögzíteni.
Ehhez egy apró szerszámot is kapunk a csomagban, ami a csavarhúzót és a csillagkulcsot is helyettesíti, és mindig a zsebünkben lehet.
A hernyórugó határozottan és gyorsan nyit, ami fontos a biztos kézben-tartáshoz és a tempós munkához.
Az olló zárása és nyitása központi, hüvelykujjas. Az egész napi munka után érdemes az ollót megtisztítani, a vágópenge élét fenőacéllal vagy vídiával lehúzni, és egy csepp olajjal újra kenni a pengék összeérő felületét és a hernyórugót.
Egy heti folyamatos metszés után indokolt a vágópenge finom fenése.
A FELCO 16 a közepes kézméretű, balkezesek tökéletes, könnyű, kompakt metszőollója, amelynél talán csak a forgónyelű verzióval lehet hatékonyabban metszeni, de aki azt túlzásnak tartja, ezzel biztosan boldog lesz.

Youtube videók