Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Permetezés célja és lépései

Permetezés célja és lépései A permetező használatával védelmet biztosítunk a kártevőkkel és kórokozókkal szemben. Illetve a már beteg növényt is gyógyíthatjuk.

A permetezéssel elsődlegesen a betegségek kialakulását szeretnénk megelőzni.

A rendszeres permetezéssel védelmet biztosítunk a növényeknek.
Ha ezt elhanyagoljuk, a növények fejlődése lassul, könnyen megbetegszenek, idővel akár el is pusztulhatnak.

A beteg növények gyógyítása lényegesen nehezebb mint megelőzni a bajt! Ilyenkor már  kettő – három ismételt  permetezésre van szükség, hogy a betegségeket megszüntessük. Erősen előre haladott  betegségnél sajnos már a többszöri permetezés sem segít a növényen!

Minden évben erősen ajánlott két lemosó permetezést elvégezni. Az egyiket ősszel, amikor még a levélzet nagy része zöld színű. Mikor ezt a permetezést végezzük, felszívódó permetszer használata javasolt, ami védi a jövő évi rügyeket, melyek ilyenkor már kialakulnak.  A másik lemosó permetezést pedig tél végén, kora tavasszal kell elvégeznünk, metszést követően, amikor a hőmérséklet már tartósan fagypont feletti.

 

A lemosó permetezés fő célja, hogy a fák törzsén, ágain, kérgénél megtelepedett gombák és baktériumokat elpusztítsuk, valamint a kártevő rovarok áttelelő alakjait ritkítsuk, ezzel megelőzzük a tavaszi elszaporodásukat. Sajnos sok kártevő ellen nem hatásos, melyek a lombok és a föld alatt vészelik át a telet, ellenük később kell védekezni.

Ezek mellett március végétől a vegetációs időszakban sok más kártevő és korokozó veszélyezteti növényeink egészségét. Ilyenkor megelőző permetezéssel biztosíthatjuk nővényeink egészséges növekedését. Illetve a szúnyogok száma is csökkenthető.

 

Kisebb területekre egy kézi-háti permetező is elég, de nagyobbnál már megéri egy benzines permetezőt beszereznünk.

Mind a kettő kategóriában nagy a választék, ha nem vagyunk benne biztosak nézzük meg élőben a kínálatot és nyugodtan kérjünk segítséget egy szakképzett eladótól.