Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Teret hódít a robotfűnyíró!

Teret hódít a robotfűnyíró! Te is észrevetted már, hogy egyre több kertben bukkannak fel ezek a szorgos kis robotok? Nap, mint nap fáradhatatlanul végzik a profi munkát, hát most tudjunk meg többet róluk!

A robotfűnyírók napjaink modern kerti eszközei között egyre nélkülözhetetlenebb szerepet töltenek be, és első pillantásra valóban emlékeztetnek a robotporszívókra. Mindkettő csendes, önállóan dolgozó gép, azonban míg az egyik a házban takarít, a másik a kertben végzi a fűnyírást. A robotfűnyíró alatt éles pengék forognak, amelyek precízen levágják a füvet, majd azt nem gyűjtik össze, hanem visszajuttatják a fű rétegei közé, ahol komposztálódik és gazdag tápanyagforrássá válik a pázsit számára. Ezáltal megszűnik a szükség a fűgyűjtő tartályra, és a vágott fű sem marad szétszórva a kertben.

A pengék rendszeres élezése, vagy cseréje elengedhetetlen annak érdekében, hogy a fűnyíró folyamatosan biztosíthassa a kiváló vágási minőséget. Telepítéskor speciális határolóvezetéket kell elhelyezni a kertben, hogy a fűnyíró pontosan tudja, hol kell dolgoznia. Ezt az eljárást követve a fűnyíró pontosan érzékeli a határokat, és nem megy túl rajtuk. Egyes fejlettebb modellek már szenzorok segítségével képesek érzékelni a füvet, így nincs szükség a hagyományos határolóvezetékre, bár általában ez még új és drága technológia.

A robotfűnyíró akkumulátorának lemerülésekor automatikusan visszatér a töltőállomásra, feltölti magát, majd folytatja a munkát. A töltőhöz vezető utat általában a határolóvezeték mutatja meg a fűnyíró számára. A fűnyírók különféle algoritmusokat alkalmaznak a fűnyírás során: egyesek szabályos mintában vágják a füvet, mások pedig véletlenszerű útvonalon közlekednek. Sok felhasználó ezt az utóbbit részesíti előnyben, mivel így a kertben semmilyen nyoma nem látszik a fűnyírásnak.

A robotfűnyíró minden napi szorgos munkájának, vagy egyéb beállításának köszönhetően olyan dús, egészséges és zöld gyepünk lehet, amelyről a korábbi heti 1-2 alkalommal történő fűnyírással csak álmodni mertünk, vagy rendkívül sok munkával megközelíteni. Mindezt úgy, hogy megkíméljük magunkat a folytonos fűnyírástól. Jól hangzik, igaz?

Az Agroker Áruház kínálatában megtalálható a legnépszerűbb és legnagyobb márkák termékpalettája, legyen szó kisebb-nagyobb házi kertekről, vagy akár focipálya méretű területek karbantartásáról. A www.agrokeraruhaz.hu webshopban valóban készleten vannak ezek a termékek és a megrendelést követően akár már másnap nálad lehet a termék! Ráadásul a telepítésben is tudunk segíteni, amennyiben ez szükséges.

TEKINTSD MEG A KÍNÁLATUNKAT!